Ølknæs

Ingredienser til en bageplade
1 øl Lidt salt 25 g gær 350 g spelt mel Krydderiblanding af: som kan laves i en kaffekværn, en morter eller bare med en blender 1 spsk mandler, 1 spsk græskarkerner, og 1 spsk sesamfrø, kværnes ikke alt for fint Lidt timian eller anden krydderi til pynt
Saltflager
Fremgangsmåde
Rør øl sammen med gær og mel Tilsæt nøder og kerner Den flydende dej hældes ud på en ovnplade med bagepapir Brug en dejskraber og smør dejen helt ud til kanten på bagepapiret, det gør ikke noget at den deler sig lidt Lad dejen hvile i 30 minutter Drys dejen med timian og salt i flager Bages i ovnen ved 175 °C i ca 30 minutter
Spelt: Ligner hvede men smagen er mere fyldig, nærmest som grove mel typer, og meget mere holdbar på grund af det høje protein indhold som findes i groft mel.