Blød sandwichbolle med kamille

Ingredienser til 10 store boller
1 l vand med et blad kamille 1 spsk yoghurt Lidt g salt 50 g gær
1000 g spelt mel eller hvedemel 800 g durum mel " kan undlade 100 g durum og erstatte det med kerner som hørfrø, græskarkerner eller solsikkefrø 1 tesk honning
Æg eller olie til pensling
Fremgangsmåde
Tilsæt vand en gryde og kog det op med kamillete Tebrevet tages op, når vandet har den rette temp. 37 gr Gær røres i det lune kamillevand sammen med honning, salt og yoghurt
Her tilsættes mel og durum "evt. kerner" til dejen slipper skålen og virker lind og lækker Stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter. " Kan også koldhæves i køleskab til næste dag, dog kun med 25 gær" Bollerne formes og efterhæver i ca 20 minutter. Smøres med olie eller æg og bages ved 175 gr ca 25 - 30 minutter.
Fakta: Spelt ligner hvede, men optager dog dejens væske langsommere og bliver derfor blødere, jo længere tid den æltes. Smagen er meget fyldig, nærmest som en af de grove meltyper
Spelt er også mere holdbart på grund af det høje protein indhold . Findes både som fint og groft speltmel.