Blød sandwichbolle med kamille


Ingredienser til 10 store boller

1 l vand med et blad kamille 1 spsk yoghurt Lidt g salt 50 g gær

1000 g spelt mel eller hvedemel 800 g durum mel " kan undlade 100 g durum og erstatte det med kerner som hørfrø, græskarkerner eller solsikkefrø 1 tesk honning

Æg eller olie til pensling


Fremgangsmåde

Tilsæt vand en gryde og kog det op med kamillete Tebrevet tages op, når vandet har den rette temp. 37 gr Gær røres i det lune kamillevand sammen med honning, salt og yoghurt

Her tilsættes mel og durum "evt. kerner" til dejen slipper skålen og virker lind og lækker Stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter. " Kan også koldhæves i køleskab til næste dag, dog kun med 25 gær" Bollerne formes og efterhæver i ca 20 minutter. Smøres med olie eller æg og bages ved 175 gr ca 25 - 30 minutter.

Fakta: Spelt ligner hvede, men optager dog dejens væske langsommere og bliver derfor blødere, jo længere tid den æltes. Smagen er meget fyldig, nærmest som en af de grove meltyper

Spelt er også mere holdbart på grund af det høje protein indhold . Findes både som fint og groft speltmel.

0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest