Blomsterbrød

Ingredienser til 1 blomsterbrød
10 g gær
7 dl vand
1 dl kerner efter eget valg
1 spsk sukker
1 spsk olivenolie
3 dl durummel
1 tsk salt
7.5 dl hvedemel
pynt
1 porrer
Oliven
Spiselige blomster fra haven
1 æg til piskning
1 spsk olie til pladen og toppen
Fremgangsmåde
Udblød gær i vand og tilsæt alle ingredienser til dejen hænger sammen, dog må den ikke være for fast.
Kom bagepapir i bunden af en dyb plade og smør med olie.
Kom dejen heri og tryk den flad med resten af olien.
Skal nu hvile i en time på køkkenbordet.
Skyl og rens porren og snit den på langs så den ligner stilkene på en blomst. Pres den ned i dejen.
Blomsterne laves af oliven og små stedmor eller anden ærteblomst.
Pisk et æg og smør forsigtig med en pensel.
Bages ved 175 gr. I ca. 30 minutter