top of page

Blomsterbrød








Ingredienser til 1 blomsterbrød


10 g gær

7 dl vand

1 dl kerner efter eget valg

1 spsk sukker

1 spsk olivenolie

3 dl durummel

1 tsk salt

7.5 dl hvedemel

pynt

1 porrer

Oliven

Spiselige blomster fra haven

1 æg til piskning

1 spsk olie til pladen og toppen


Fremgangsmåde


Udblød gær i vand og tilsæt alle ingredienser til dejen hænger sammen, dog må den ikke være for fast.

Kom bagepapir i bunden af en dyb plade og smør med olie.

Kom dejen heri og tryk den flad med resten af olien.

Skal nu hvile i en time på køkkenbordet.

Skyl og rens porren og snit den på langs så den ligner stilkene på en blomst. Pres den ned i dejen.

Blomsterne laves af oliven og små stedmor eller anden ærteblomst.

Pisk et æg og smør forsigtig med en pensel.

Bages ved 175 gr. I ca. 30 minutter



36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nem, hurtig salat, som er lige til at sætte på julebordet Til 4 kuverter 1/2 spidskål 30 g ærteskud 1 sød kartoffel 200 g grønne vindruer Snit spidskål og vend det med ærteskud Kartoffel skrælles og d