Branket italienskbrød


Ingredienser til et stort brød


8 dl tempereret vand

1 lille spsk salt

1/2 dl frysemajs

25 g gær

1 spsk honning

Ca 1000 g Italiensk hvedemel

700 g Semolina mel

1 æg


Fremgangsmåde

Kom 8 dl lunken vand i en skål Udblød herefter gæren, sammen med majs, honning og salt Tilsæt skiftevis semolina mel og italiensk hvedemel "gem dog lidt til pynt på toppen" Æltes nu godt sammen til dejen slipper skålen Lad den hvile i 30 minutter et lunt sted " en fantastisk dej til lang tids hævning i køleskabet natten over"

Ælt dejen med lidt mel på bordet og form til et brød

Lad brødet stå i 20 minutter på en ovnplade

Tænd ovnen på 180 grader

Smør dejen med hele æg som er pisket og lidt maltmel. Bages på 180 grader i ca 40 minutter alt efter størrelse

Har du et stege termometer skal det vise 90 grader i midten af brødet

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest