Burger med estragon moyo


Ingredienser til 8 boller


3 dl mælk

70 g smør

25 g gær

1 tsk sukker

1 tsk salt

2 æg hvor det ene bruges til pensling

1 dl fuldkorns speltmel

500 g hvedemel

Brune og sorte hørfrø til toppen


Fremgangsmåde


Varm mælk og smør, dog kun så mælken bliver lun

Kom det i en skål eller røremaskine og tilsæt gær som skal opløses

Tilsæt sukker, salt og det ene 1 æg

Tilsæt melet lidt skiftevis til dejen slipper kanterne og dejen bliver godt smidig

Lad dejen hæve i 40 minutter på køkkenbordet

Nu skal bollerne formes så runde du kan. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er varm når bollerne skal ind

Pensl med det sidste sammenpisket æg og drys med hørfrø " her kan du bruge hvad du har lyst til"

Bag I midten af ovnen "vigtigt" i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde under bunden

Ved brug af et stegetermometer skal bollerne være 90 gr i midten


Burgeren på billedet består af:

Bøf af oksekød 200 grader

Bagte cherrytomater i ovn 225 grader i 10 minutter

100 g lys spidskål og grønkål finsnittet på bunden af bollen

100 g rød spidskål ristet af på en pande med

1 spsk rapsolie

Saft af 1/2 citron

1 rødløg i strimler

1 tsk sennep

Smag til med salt, peber og lidt sukker

Anrettes oven på kødet


Dressing:

2 æggeblommer

1 tsk estragon

1 spsk estragoneddike

1/4 dl rapsolie

Pisk blommer med estragon og eddike til den er luftig

Tilsæt olien lidt af gangen

Smag til med salt og peber



4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest