Burger med estragon moyo

Ingredienser til 8 boller
3 dl mælk
70 g smør
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 æg hvor det ene bruges til pensling
1 dl fuldkorns speltmel
500 g hvedemel
Brune og sorte hørfrø til toppen
Fremgangsmåde
Varm mælk og smør, dog kun så mælken bliver lun
Kom det i en skål eller røremaskine og tilsæt gær som skal opløses
Tilsæt sukker, salt og det ene 1 æg
Tilsæt melet lidt skiftevis til dejen slipper kanterne og dejen bliver godt smidig
Lad dejen hæve i 40 minutter på køkkenbordet
Nu skal bollerne formes så runde du kan. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er varm når bollerne skal ind
Pensl med det sidste sammenpisket æg og drys med hørfrø " her kan du bruge hvad du har lyst til"
Bag I midten af ovnen "vigtigt" i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde under bunden
Ved brug af et stegetermometer skal bollerne være 90 gr i midten
Burgeren på billedet består af:
Bøf af oksekød 200 grader
Bagte cherrytomater i ovn 225 grader i 10 minutter
100 g lys spidskål og grønkål finsnittet på bunden af bollen
100 g rød spidskål ristet af på en pande med
1 spsk rapsolie
Saft af 1/2 citron
1 rødløg i strimler
1 tsk sennep
Smag til med salt, peber og lidt sukker
Anrettes oven på kødet
Dressing:
2 æggeblommer
1 tsk estragon
1 spsk estragoneddike
1/4 dl rapsolie
Pisk blommer med estragon og eddike til den er luftig
Tilsæt olien lidt af gangen
Smag til med salt og peber