top of page

Burger med kylling og spejlæg


Ingredienser til 8 boller


3 dl mælk

70 g smør

25 g gær

1 tsk sukker

1 tsk salt

2 æg hvor det ene bruges til pensling

1 dl fuldkorns speltmel

1/2 dl hørfrø og sesam "husk at genne til toppen

500 g hvedemel

Sesamfrø og sorte hørfrø til toppen


Fremgangsmåde


Varm mælk og smør, dog kun så mælken bliver lun

Kom det i en skål eller røremaskine og tilsæt gær som skal opløses

Tilsæt hørfrø, sesam, sukker, salt og det ene 1 æg

Tilsæt melet lidt skiftevis til dejen slipper kanterne og dejen bliver godt smidig

Lad dejen hæve i 40 minutter på køkkenbordet

Nu skal bollerne formes så runde du kan. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er varm når bollerne skal ind

Pensl med det sidste sammenpisket æg og drys med hørfrø "her kan du bruge hvad du har lyst til"

Bag I midten af ovnen "vigtigt" i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde under bunden

Ved brug af et stegetermometer skal bollerne være 90 grader i midten


Burgeren på billedet består af:

Bøf af kyllingebryst 150 grader ovnstegt ved 180 grader i 20 minutter "75 grader"

1 spejlæg

En håndfuld salat

Peberfrugt

1 stor gulerod "revet med rivejern"

1 syltede rødløg "1 dl eddike, 1/2 dl rørsukker, 1 rødløg "

Salt og peber


Dressing:

1/2 dl yoghurt 5%

1 tsk sukker

1 spsk purløg

1 tsk karry

Smag til med salt og peber



5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle