Burger med kylling og spejlæg

Ingredienser til 8 boller
3 dl mælk
70 g smør
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 æg hvor det ene bruges til pensling
1 dl fuldkorns speltmel
1/2 dl hørfrø og sesam "husk at genne til toppen
500 g hvedemel
Sesamfrø og sorte hørfrø til toppen
Fremgangsmåde
Varm mælk og smør, dog kun så mælken bliver lun
Kom det i en skål eller røremaskine og tilsæt gær som skal opløses
Tilsæt hørfrø, sesam, sukker, salt og det ene 1 æg
Tilsæt melet lidt skiftevis til dejen slipper kanterne og dejen bliver godt smidig
Lad dejen hæve i 40 minutter på køkkenbordet
Nu skal bollerne formes så runde du kan. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er varm når bollerne skal ind
Pensl med det sidste sammenpisket æg og drys med hørfrø "her kan du bruge hvad du har lyst til"
Bag I midten af ovnen "vigtigt" i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde under bunden
Ved brug af et stegetermometer skal bollerne være 90 grader i midten
Burgeren på billedet består af:
Bøf af kyllingebryst 150 grader ovnstegt ved 180 grader i 20 minutter "75 grader"
1 spejlæg
En håndfuld salat
Peberfrugt
1 stor gulerod "revet med rivejern"
1 syltede rødløg "1 dl eddike, 1/2 dl rørsukker, 1 rødløg "
Salt og peber
Dressing:
1/2 dl yoghurt 5%
1 tsk sukker
1 spsk purløg
1 tsk karry
Smag til med salt og peber