Burger med pulled pork


Ingredienser til 8 boller


3 dl mælk

70 g smør

25 g gær

1 tsk sukker

1 tsk salt

2 æg hvor det ene bruges til pensling

1 dl fuldkorns speltmel

500 g italiensk hvedemel

Brune og sorte hørfrø til toppen


Fremgangsmåde


Varm mælk og smør, dog kun så mælken bliver lun

Kom det i en skål eller røremaskine og tilsæt gær som skal opløses

Tilsæt sukker, salt og det ene 1 æg

Tilsæt melet lidt skiftevis til dejen slipper kanterne og dejen bliver godt smidig

Lad dejen hæve i 40 minutter på køkkenbordet

Nu skal bollerne formes så runde du kan. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er varm når bollerne skal ind

Pensl med det sidste sammenpisket æg og drys med hørfrø " her kan du bruge hvad du har lyst til"

Bag I midten af ovnen "vigtigt" i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde under bunden

Ved brug af et stegetermometer skal bollerne være 90 grader i midten


Fyld til 8 burgere:

2 kilo nakkekam

1 pakke med 8 skiver bacon

Nakkekam marineres og kommes i en stegepose sammen med marinaden


Marinade både til dressing og marinering:

2,5 dl Ketchup

1 spsk røget paprika

2 spsk brun farin

Saft af 1 citron

2 fed hvidløg

1 spsk oregano

Salt og peber


Det hele piskes sammen til en god marinade

Husk "det halve gemmes til dressing og det andet vendes rund i posen sammen med kødet"

Steges i ovnen ved 98 grader i 12 timer


Byg din burger:

8 skiver bacon stegt på pande

1 spidskål

1 grønkål finsnittet på bunden af bollen

100 g rødspidskål snittet fint

2 syltede rødløg "2 dl eddike 1 dl dukker koges op og rødløg tilsættes"

1 bakke cherrytomater


Ekstra dressing:

Sød chili sauce som kan købes i dit supermarked



1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook