Burger uden kød


Ingredienser til 8 boller


3 dl mælk

70 g smør

25 g gær

1 tsk sukker

1 tsk. salt

2 æg hvor det ene bruges til pensling

1 dl fuldkorns speltmel

500 g italiensk hvedemel

Brune og sorte hørfrø til toppen


Fremgangsmåde


Varm mælk og smør, dog kun så mælken bliver lun

Kom det i en skål eller røremaskine og tilsæt gær som skal opløses

Tilsæt sukker, salt og det ene 1 æg

Tilsæt melet lidt skiftevis til dejen slipper kanterne og dejen bliver godt smidig

Lad dejen hæve i 40 minutter på køkkenbordet

Nu skal bollerne formes så runde som du kan

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er varm når bollerne skal ind

Pensl med det sidste sammenpisket æg og drys med hørfrø (her kan du bruge hvad du har lyst til)

Bag I midten af ovnen "vigtigt" i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde under bunden

Ved brug af et stegetermometer skal bollerne være 90 grader i midten


Fyld til en burger:

En håndfuld salat efter eget valg

2 spsk rapsolie

300 g sød kartoffel som skæres op på langs og steges med 1 spsk rapsolie, salt og peber

1/2 avokado, skæres i skiver

1 æg, steges til spejlæg på en pande med 1 spsk rapsolie

Ærteskud til toppen

Smages til med salt og peber


Dressing:

2 spsk Ketchup

Lidt røget paprika

1 tesk brun farin

Saft 1/4 citron

1/2 fed hvidløg

Lidt oregano

Salt og peber

Det hele piskes sammen til en god dressing


Anret først burgerbolles bund og tilsæt din salat

Læg de aflange pandestegte kartofler oven på

Avokado i skiver tilsættes og til sidst dit spejlæg

Pynt med ærteskud på toppen og burgerbolle låget






1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.