
Ingredienser til 8 boller
3 dl mælk
70 g smør
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk. salt
2 æg hvor det ene bruges til pensling
1 dl fuldkorns speltmel
500 g italiensk hvedemel
Brune og sorte hørfrø til toppen
Fremgangsmåde
Varm mælk og smør, dog kun så mælken bliver lun
Kom det i en skål eller røremaskine og tilsæt gær som skal opløses
Tilsæt sukker, salt og det ene 1 æg
Tilsæt melet lidt skiftevis til dejen slipper kanterne og dejen bliver godt smidig
Lad dejen hæve i 40 minutter på køkkenbordet
Nu skal bollerne formes så runde som du kan
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den er varm når bollerne skal ind
Pensl med det sidste sammenpisket æg og drys med hørfrø (her kan du bruge hvad du har lyst til)
Bag I midten af ovnen "vigtigt" i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og sprøde under bunden
Ved brug af et stegetermometer skal bollerne være 90 grader i midten
Fyld til en burger:
En håndfuld salat efter eget valg
2 spsk rapsolie
300 g sød kartoffel som skæres op på langs og steges med 1 spsk rapsolie, salt og peber
1/2 avokado, skæres i skiver
1 æg, steges til spejlæg på en pande med 1 spsk rapsolie
Ærteskud til toppen
Smages til med salt og peber
Dressing:
2 spsk Ketchup
Lidt røget paprika
1 tesk brun farin
Saft 1/4 citron
1/2 fed hvidløg
Lidt oregano
Salt og peber
Det hele piskes sammen til en god dressing
Anret først burgerbolles bund og tilsæt din salat
Læg de aflange pandestegte kartofler oven på
Avokado i skiver tilsættes og til sidst dit spejlæg
Pynt med ærteskud på toppen og burgerbolle låget