Castelfranco kål

Castel franco er en italiensk kålsalat, så mild at den næste smelter på tungen
Castel franco er en specialitet i Italien, også kaldet orkidesalat eller flødeblade.
Salaten er utrolig fin, smagen så mild og sødt med let sprødhed og elegance.
Den er skabe god fylde i salaten på grund af sit kål agtige udseende og smagen er helt uden nogen bitterhed. Jeg har set de forhandles hos nemli.com lige nu.
Castel franco indeholder en del proteiner, sunde sukkerarter og ganske store mængder A-, B-kompleks-, C- og PP-vitaminer samt mineraler - fosfor, jern og calcium.
Sæson er i det tidlige forår og frem til juli måned.
Det fine kål kan bruges til rigtige mange retter, er især godt i friske salater
De stuvede retter som frikadeller med stuvet kål eller flødekål
Smager skønt som sauteret grøntsag på pande, men især som indpakning af kylling, grøntsager eller fisk og grillet er lækkert.
Du kan sagtens også bruge dem i thairetter, eller wokretter
Hos os var den med i madlavningen i torsdags og blev både brugt i salaten og vores gryderet
Har du smagt denne salat?
Hilsen Christina Harder