De spæde ramsløg skyder frem


Ramsløgene er de dejligste danske forårsløg, som du selv kan finde i de danske skove.

De vokser typisk ved våde skovområder, eller på en skyggeplads bagerst i haven.

Ramsløg er bedst fra midt i marts og frem til slut april, men hvis foråret kommer før, lige som i år, kan de allerede findes nu.

Smagen minder om porrer og purløg mikset med hvidløg med en let syrlig lidt græsagtig eftersmag.

Tag ikke fejl... Bladene minder om liljekonvaller, så vær opmærksom på at få den ægte varer med hjem i køkkenet efter jeres skovtur i naturen. Liljekonvaller er temmelig giftige, så du skal absolut holde dem fra madlavningen, undgå at forgifte hele familien.


Skulle du alligevel blive i tvivl, kan du altid gå efter ramsløgenes duft, som dufter dejligt af friske løg, især oven på en regnbyge, hvor skovbunden dufter skarpt af græs og hvidløg, signalerer det på lang afstand, om der er ramsløg i nærheden.


Ramsløg er også rige på C-vitamin - de kan indeholde 20-40 gange så meget C-vitamin som citroner

Når ramsløgene har sæson, kan de som ofte købes hos den lokale grønthandleren.

Midt i maj begynder ramsløgene at bære små hvide blomster, som er dekorative på tallerkenen og som pynt på dit bord i en lille sød vase. Ramsløg blomster hører til de fineste spiselige blomster som vi har i den danske natur. Gå efter de friske skud, som er kraftigere i smagen og mindre 'træede , smager virkeligt lækkert i en pesto

Mange hilsener Christina


Check den her ramsløg opskrift ud...


16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest