Enebær røget laks



Ingredienser til 2 kuverter


1/2 side laks " resten kan gemmes til laksesalat"

lidt salt flager

10 g hele tørrede enebær "Se her"

20 g farin

1 dl Rygesmuld

2 små folie bakke1

2 stk af små træ- optændings blokke

En gasgrill


Fremgangsmåde


Laksen drysses med salt og hviler i 30 timer

Blend enebær sammen med farin.” gem lidt enebær som pynt”

Smør det på laksen og lad den trække 30 minutter

Anbring rygesmuld i 2 små foliebakker, med en optændings blok i hver

Sættes i bunden af hver side i grillen

Grillen tændes på lav varme og når grillen er varm placeres laksen i midten af grillen i folie eller stor foliebakke

Rygesmuld antændes og der lukkes straks låg på grillen

Laksen ryges ca. 30 minutter, alt efter størrelse

Fakta:

Det er vigtigt at antænde med en træbriket for at undgå spritsmag

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest