Enebær røget laks

Ingredienser til 2 kuverter
1/2 side laks " resten kan gemmes til laksesalat"
lidt salt flager
10 g hele tørrede enebær "Se her"
20 g farin
1 dl Rygesmuld
2 små folie bakke1
2 stk af små træ- optændings blokke
En gasgrill
Fremgangsmåde
Laksen drysses med salt og hviler i 30 timer
Blend enebær sammen med farin.” gem lidt enebær som pynt”
Smør det på laksen og lad den trække 30 minutter
Anbring rygesmuld i 2 små foliebakker, med en optændings blok i hver
Sættes i bunden af hver side i grillen
Grillen tændes på lav varme og når grillen er varm placeres laksen i midten af grillen i folie eller stor foliebakke
Rygesmuld antændes og der lukkes straks låg på grillen
Laksen ryges ca. 30 minutter, alt efter størrelse
Fakta:
Det er vigtigt at antænde med en træbriket for at undgå spritsmag