Fiskesoufflé med kulmule

Ingredienser til 2 kuverter
Pocheret fisk: ½ dl tør hvidvin 150 g kulmule
salt og peber
Fisk pocheres i en gryde til det er mørt med hvidvin, salt og peber
Bechamel: 1,5 dl mælk 1 spsk smør 1 spsk mel lidt revet muskatnød Salt og peber
Pisk smør og mel sammen over varmen i en gryde. Tilsæt mælken og rør det til en sauce. Smag til med muskat salt og peber
Soufflemasse: Den krydrede bechamel Den pocherede fisk 2 æg blommer 2 spsk piskefløde En lille håndfuld friskhakket dild Lidt citronsaft 2 hvider Smør og rasp til formen
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175°C. 2 små ildfaste forme eller souffleforme med smør og drys med rasp. Rør fisken, dilden, æggeblommen og fløde i bechamelsaucen og pisk det godt igennem så fisken bliver meget findelt.
Varm det forsigtigt op – det må ikke koge, men det skal tykne en anelse. Pisk æggehviderne meget stive og rør 1/4 af hviderne i bechamelsaucen når den er afkølet. Hæld så bechamel-æggehvideblandingen op i æggehviderne og rør forsigtigt rundt.
Soufflemassen fyldes i formen. Sørg for at overfladen er helt glat og kør en finger rundt langs kanten – det hjælper souffleen med at hæve.
Bag souffleen nederst i ovnen ca 17 minutter til den føles fast og er gylden på toppen.
Serveres straks