Fiskesoufflé med kulmule


Ingredienser til 2 kuverter


Pocheret fisk: ½ dl tør hvidvin 150 g kulmule

salt og peber

Fisk pocheres i en gryde til det er mørt med hvidvin, salt og peber


Bechamel: 1,5 dl mælk 1 spsk smør 1 spsk mel lidt revet muskatnød Salt og peber

Pisk smør og mel sammen over varmen i en gryde. Tilsæt mælken og rør det til en sauce. Smag til med muskat salt og peber


Soufflemasse: Den krydrede bechamel Den pocherede fisk 2 æg blommer 2 spsk piskefløde En lille håndfuld friskhakket dild Lidt citronsaft 2 hvider Smør og rasp til formen


Fremgangsmåde


Tænd ovnen på 175°C. 2 små ildfaste forme eller souffleforme med smør og drys med rasp. Rør fisken, dilden, æggeblommen og fløde i bechamelsaucen og pisk det godt igennem så fisken bliver meget findelt.

Varm det forsigtigt op – det må ikke koge, men det skal tykne en anelse. Pisk æggehviderne meget stive og rør 1/4 af hviderne i bechamelsaucen når den er afkølet. Hæld så bechamel-æggehvideblandingen op i æggehviderne og rør forsigtigt rundt.


Soufflemassen fyldes i formen. Sørg for at overfladen er helt glat og kør en finger rundt langs kanten – det hjælper souffleen med at hæve.

Bag souffleen nederst i ovnen ca 17 minutter til den føles fast og er gylden på toppen.

Serveres straks



0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest