Flutes med surdej

Ingredienser til 4 flutes
1/2 l tempereret vand 5 g salt 1 dl surdej 300 g speltmel 200 g fin durummel
500 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tesk kanel
1/4 dl mælk
Surdej
1 dl mel ” rug til rugbrød eller hvede til lystbrød” 2 dl syrnet mælkeprodukt, som yoghurt eller kærnemælk, 1 tesk salt og en knivspids sukker Du kan bruge hvede til lyst brød, rugmel til mørkt brød eller 50 % af hver. En god ide er at blande det i et sylteglas eller en plastskål Lad så skålen stå uden låg på køkkenbordet, så de små baktusser kan arbejde til næste dag Dag 2 tilsætter du 1spsk og 2 spsk vand i, og rører rundt, dag 3 det samme indtil det bobler lystigt Det plejer at tage nogle dage for surdejen klar til at blive brugt. Husk at gemme lidt af dejen hver gang du bager.
Fremgangsmåde
Tilsæt en skål 1/2 l tempereret vand og en 1 dl surdej Rør 5 g salt i og tilsæt melet lidt af gangen
Dejen røres godt sammen, så den slipper skålen Du skal bruge så lidt hvedemel som muligt Dejen skal hvile i 30 minutter
Ældes og formes til flutes Hvile igen i 15 minutter et lunt sted Smør dejen med mælk, kanel og sukker Bages ved 180 gr i 25 minutter