top of page

Flutes med surdej


Ingredienser til 4 flutes

1/2 l tempereret vand 5 g salt 1 dl surdej 300 g speltmel 200 g fin durummel

500 g hvedemel

1 spsk sukker

1 tesk kanel

1/4 dl mælk


Surdej

1 dl mel ” rug til rugbrød eller hvede til lystbrød” 2 dl syrnet mælkeprodukt, som yoghurt eller kærnemælk, 1 tesk salt og en knivspids sukker Du kan bruge hvede til lyst brød, rugmel til mørkt brød eller 50 % af hver. En god ide er at blande det i et sylteglas eller en plastskål Lad så skålen stå uden låg på køkkenbordet, så de små baktusser kan arbejde til næste dag Dag 2 tilsætter du 1spsk og 2 spsk vand i, og rører rundt, dag 3 det samme indtil det bobler lystigt Det plejer at tage nogle dage for surdejen klar til at blive brugt. Husk at gemme lidt af dejen hver gang du bager.


Fremgangsmåde

Tilsæt en skål 1/2 l tempereret vand og en 1 dl surdej Rør 5 g salt i og tilsæt melet lidt af gangen

Dejen røres godt sammen, så den slipper skålen Du skal bruge så lidt hvedemel som muligt Dejen skal hvile i 30 minutter

Ældes og formes til flutes Hvile igen i 15 minutter et lunt sted Smør dejen med mælk, kanel og sukker Bages ved 180 gr i 25 minutter

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page