Frisk gryde

Ingredienser til 2 kuverter Kun 180 kcal kuverten
1 skive bacon
2 rødløg t strimler
2 pastinakker i grove skiver
300 g søde kartofler i skiver
1 hel porrer
1 stor persillerod
2 store gulerødder
1/4 rødspidskål
1/4 hvid spidskål
2 dåser blendet flåede tomat som blendes
1 fed hvidløg
15 g ingefær
1/4 chili
1 lille hånd frisk timian
Smag til med salt, sukker og peber
1/2 l vand i en gryde
Fremgangsmåde
Sæt en gryde med en 1/2 l vand i kog
Rens løg og porrer, skyl grundigt og kom skrællen i gryden med vand til fond
Kom bacon i en ny stor gryde og sauter det sammen med løg og porrer i strimler
Skral alle rødder og søde kartofler og skær dem i skiver, sauter dem i gryden med løg og bacon
Skrællen kommes i fonden som koges ned til halv størrelse
Tilsæt hvidløg og timian, chili og ingefær i tern, skrællen kommes i fonden
Blend tomater og kom dem i gryden
Si fonden og kom den i retten
Lad det småsimre i 40 minutter til rødderne er møre og saucen reduceret
Smag til med sukker, salt og peber
Denne ret kan udlades bacon og blive vegansk, meget mættende og indeholder kun 180 kcal per person