Glutenfrit brød

Ingredienser til et brød
5 dl tempereret vand 37 gr 2 dl kvark 10 g salt 50 g gær
100 g sesamfrø
100 g græskar kerner 200 g glutenfri mejsmel
200 g boghvedemel
200 g mandelmel
Fremgangsmåde Kom tempereret vandet 37 gr i en skål
Rør gæren kvark og kerner ud i vandet
Tilsæt salt
Tilsæt den glutenfrie mel under omrøring lidt af gangen Dejen skal være blød og lækker Kom dejen i en smurt brødform og lad den hvile et lunt sted i ca 1 time Brødet skal bages ved 175 gr i ca 1 time " har du et stege termometer skal det måle 90 gr inden i"
Tag brødet ud af formen med det samme og lad det afkøle på en rist Brødets konsistens minder lidt om sandkage
Fakta: Når du bager med glutenfrie produkter kan du ikke forvente præcis samme resultat som med almindelige melsorter... Men det kan sagtens blive godt :-) Kartoffelmel... er den stivelse der er i kartofler og vi kender det bedst når vi skal jævne en sovs
Her er den virkelig super i Kagecreme, fars, kagebunde og kompot
Havremel... er glutenfrit havremel er fint malet havre som smager som havregryn med en noget
sødere smag.
Havremel er nemt at bage med og indeholder samtidig store mængder kostfibre og protein
Havre er heldigvis helt glutenfrit fra naturens side og rigtig godt i bagværk, rugbrød, tærte og grove sandwich
Boghvedemel... er 100 % lavet af fint formalet og afskallet boghvede, og har sin helt egen fyldige lækre og fyldege smag. Det er især dens struktur jeg elsker i bagværk
Bland den mel en anden glutenfri mel så får du et sundere brød
Fantastisk at bruge i de små blinis eller andre madpandekager, i vafler, grød og bagværk.
Kikærtemel... bliver malet af de tørrede kikærter, og indeholder meget højt protein indhold på
ca 20 gramprotein pr. 100 gram kikærtemel.
Godt i brød og humus og falafler frikadeller og farsretter
Majsmel... er en lys gullig farvet fin mel, som fremstilles af malede majskorn
Det er godt til mange retter men især til bagværk sammen med mandelmel, som Jævning, til tortillas, majspandekager, i frikadeller og kødboller
Mandelmel... produceres af finmalede, afskallede mandler. Melet fra mandlerne er meget dyrt men meget anvendeligt og let at bruge i stedet for det klassiske hvedemel. Mandelmel indeholder både fedtsyrer og kostfibre og har sin dejlige nøddeagtige smag.
Erstatter du almindelig mel med kun mandelmel skal du bruge dobbelt så meget væske.
Super god i næsten alt brød, kager og knækbrød, bagværk og tærte
Rismel...du kan både købe rismel som af den hvidesort og den brune
Jeg har læst den er bedst i grød og bagværk, har ikke brugt den så meget endnu:-)
De fleste kan du finde på nettet eller hos helse.dk