top of page

Glutenfrit brød


Ingredienser til et brød


5 dl tempereret vand 37 gr 2 dl kvark 10 g salt 50 g gær

100 g sesamfrø

100 g græskar kerner 200 g glutenfri mejsmel

200 g boghvedemel

200 g mandelmel


Fremgangsmåde Kom tempereret vandet 37 gr i en skål

Rør gæren kvark og kerner ud i vandet

Tilsæt salt

Tilsæt den glutenfrie mel under omrøring lidt af gangen Dejen skal være blød og lækker Kom dejen i en smurt brødform og lad den hvile et lunt sted i ca 1 time Brødet skal bages ved 175 gr i ca 1 time " har du et stege termometer skal det måle 90 gr inden i"

Tag brødet ud af formen med det samme og lad det afkøle på en rist Brødets konsistens minder lidt om sandkage

Fakta: Når du bager med glutenfrie produkter kan du ikke forvente præcis samme resultat som med almindelige melsorter... Men det kan sagtens blive godt :-) Kartoffelmel... er den stivelse der er i kartofler og vi kender det bedst når vi skal jævne en sovs

Her er den virkelig super i Kagecreme, fars, kagebunde og kompot

Havremel... er glutenfrit havremel er fint malet havre som smager som havregryn med en noget

sødere smag.

Havremel er nemt at bage med og indeholder samtidig store mængder kostfibre og protein

Havre er heldigvis helt glutenfrit fra naturens side og rigtig godt i bagværk, rugbrød, tærte og grove sandwich

Boghvedemel... er 100 % lavet af fint formalet og afskallet boghvede, og har sin helt egen fyldige lækre og fyldege smag. Det er især dens struktur jeg elsker i bagværk

Bland den mel en anden glutenfri mel så får du et sundere brød

Fantastisk at bruge i de små blinis eller andre madpandekager, i vafler, grød og bagværk.

Kikærtemel... bliver malet af de tørrede kikærter, og indeholder meget højt protein indhold på

ca 20 gramprotein pr. 100 gram kikærtemel.

Godt i brød og humus og falafler frikadeller og farsretter

Majsmel... er en lys gullig farvet fin mel, som fremstilles af malede majskorn

Det er godt til mange retter men især til bagværk sammen med mandelmel, som Jævning, til tortillas, majspandekager, i frikadeller og kødboller

Mandelmel... produceres af finmalede, afskallede mandler. Melet fra mandlerne er meget dyrt men meget anvendeligt og let at bruge i stedet for det klassiske hvedemel. Mandelmel indeholder både fedtsyrer og kostfibre og har sin dejlige nøddeagtige smag.

Erstatter du almindelig mel med kun mandelmel skal du bruge dobbelt så meget væske.

Super god i næsten alt brød, kager og knækbrød, bagværk og tærte

Rismel...du kan både købe rismel som af den hvidesort og den brune

Jeg har læst den er bedst i grød og bagværk, har ikke brugt den så meget endnu:-)

De fleste kan du finde på nettet eller hos helse.dk

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page