top of page

Gourmet hotdog


Ingredienser til 8 store hotdogs


Dej:

4 dl stuetempereret vand

1 dl mælk

25 g gær

1/4 dl rapsolie

2 æg et til dejen og et til pensling

200 g groft durum

1/2 spsk salt

1 spsk sukker

550 g hvedemel


Fyld til hotdog:

8 wienerpølser

1 dl ketchup

100 g rucolasalat

100 g fintsnittet spidskål

2 løg, til søde løg "løg skæres i skiver, steges under svag varme i 1 tsk sukker til de er gylden"

2 rødløg, til syltede rødløg "1,5 dl eddike og 1/2 dl sukker som koges og tilsættes læg i skiver"

1 agurk, til agurk topping

1 råt rødløg i skiver


Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg

Rør durummel, salt og sukker sammen med hvedemel Ælt, til dejen er smidig og slipper skålen Lad dejen hæve i 35 minutter

Form herefter 8-10 aflange pølsebrød alt efter hvad størrelse du ønsker

Du kan bruge lidt olie på hænderne i stedet for mel, så brødene ikke bliver tørre ved formning

Kom brødene op på en bageplade med bagepapir Pensel dem med æg og lad dem hæve endnu engang i 20 minutter

Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-18 minutter



5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle