Gourmet hotdog

Ingredienser til 8 store hotdogs
Dej:
4 dl stuetempereret vand
1 dl mælk
25 g gær
1/4 dl rapsolie
2 æg et til dejen og et til pensling
200 g groft durum
1/2 spsk salt
1 spsk sukker
550 g hvedemel
Fyld til hotdog:
8 wienerpølser
1 dl ketchup
100 g rucolasalat
100 g fintsnittet spidskål
2 løg, til søde løg "løg skæres i skiver, steges under svag varme i 1 tsk sukker til de er gylden"
2 rødløg, til syltede rødløg "1,5 dl eddike og 1/2 dl sukker som koges og tilsættes læg i skiver"
1 agurk, til agurk topping
1 råt rødløg i skiver
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg
Rør durummel, salt og sukker sammen med hvedemel Ælt, til dejen er smidig og slipper skålen Lad dejen hæve i 35 minutter
Form herefter 8-10 aflange pølsebrød alt efter hvad størrelse du ønsker
Du kan bruge lidt olie på hænderne i stedet for mel, så brødene ikke bliver tørre ved formning
Kom brødene op på en bageplade med bagepapir Pensel dem med æg og lad dem hæve endnu engang i 20 minutter
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-18 minutter