Grøntsagsret med kartoffelmos

Brug hele kartoflen op SE HVORDAN



Ingredienser til 2 kuverter.

Kun 200 kcal kuverten


Kartoffelmos

1 kg store kartofler skrælles “gem skrællerne”

og kommes i en stor gryde med vand uden salt.

Kartoflerne koges møre og hviler under låg til gryderetten er klar.

2 dl mælk lunes i en gryde

Pisk med en håndmikser mosen sammen med mælken til den er cremet og lækker.

Smag til med salt og peber.

Du kan tilsætte smør til mosen, det giver en skøn smag.



BRUG OP SKRÆLLER

Når du skræller kartofler behøver du ikke smide skrællerne ud… Du kan nemlig så let som ingen ting, bruge dem som sprøde fritter

Kom skrællerne på en pande med 2 spsk olie, paprika, salt og peber

Drys en god krydderiblanding på “ Jeg har brugt RUB fra Santa Maria”

Rist kartoflerne af, bag dem færdig ved 180 gr. i en varm ovn.

Det er nemt og enkelt og de er færdige nå de er sprøde.


Grøntsaucen


1 spsk sesamolie

2 rødløg i strimler

1 håndfuld perleløg

100 g marksvampe i grove skiver

1 hel porre

2 store gulerødder

2 dåser flåede tomat som blendes

1 fed hvidløg

15 g ingefær

1/4 chili

1 lille hånd frisk timian

Smag til med salt, sukker og peber


Fremgangsmåde


Rens rødløg og porrer, og skær dem i fine skiver.

Skræl gulerødder og skær dem i skiver.

Rist alle grøntsager af i gryden med sesamolie.

Tilsæt hvidløg og timian, chili og ingefær i tern.

Blend tomater og kom dem i gryden

Lad det småsimre i 40 minutter til rødderne er møre.

Smag til med sukker, salt og peber





16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest