Grøntsagsret med kartoffelmos
Brug hele kartoflen op SE HVORDAN
Ingredienser til 2 kuverter.
Kun 200 kcal kuverten
Kartoffelmos
1 kg store kartofler skrælles “gem skrællerne”
og kommes i en stor gryde med vand uden salt.
Kartoflerne koges møre og hviler under låg til gryderetten er klar.
2 dl mælk lunes i en gryde
Pisk med en håndmikser mosen sammen med mælken til den er cremet og lækker.
Smag til med salt og peber.
Du kan tilsætte smør til mosen, det giver en skøn smag.
BRUG OP SKRÆLLER
Når du skræller kartofler behøver du ikke smide skrællerne ud… Du kan nemlig så let som ingen ting, bruge dem som sprøde fritter
Kom skrællerne på en pande med 2 spsk olie, paprika, salt og peber
Drys en god krydderiblanding på “ Jeg har brugt RUB fra Santa Maria”
Rist kartoflerne af, bag dem færdig ved 180 gr. i en varm ovn.
Det er nemt og enkelt og de er færdige nå de er sprøde.
Grøntsaucen
1 spsk sesamolie
2 rødløg i strimler
1 håndfuld perleløg
100 g marksvampe i grove skiver
1 hel porre
2 store gulerødder
2 dåser flåede tomat som blendes
1 fed hvidløg
15 g ingefær
1/4 chili
1 lille hånd frisk timian
Smag til med salt, sukker og peber
Fremgangsmåde
Rens rødløg og porrer, og skær dem i fine skiver.
Skræl gulerødder og skær dem i skiver.
Rist alle grøntsager af i gryden med sesamolie.
Tilsæt hvidløg og timian, chili og ingefær i tern.
Blend tomater og kom dem i gryden
Lad det småsimre i 40 minutter til rødderne er møre.
Smag til med sukker, salt og peber