Groft landbrød

Ingredienser til et stort brød
8 dl vand 25 g gær 1 spsk honning 1 tsk salt 100 g rugmel
200 g maltmel
100 g solsikke kerner
100 g hasselnødder Ca 1,2 kg hvedemel
1 æg
Fremgangsmåde
Kom 8 dl lunken vand i en skål Udblød herefter gæren, solsikke kerner og hasselnødder heri, sammen med honning og salt Tilsæt 200 g maltmel "gem dog lidt til pynt på toppen" Æltes nu godt sammen, med rugmel og hvedemelet til dejen slipper skålen Lad den hvile i 30 minutter et lunt sted " en fantastisk dej til lang tids hævning i køleskabet natten over"
Ælt dejen med lidt mel på bordet og form til et brød
Lad brødet stå i 20 minutter på en ovnplade
Tænd ovnen på 180 grader
Smør dejen med hele æg som er pisket og lidt maltmel. Bages på 180 grader i ca 40 minutter alt efter størrelse
Har du et stege termometer skal det vise 90 grader i midten af brødet