Grunddej på godt brød


Denne grund dej kan bruges til alverdens brød, boller og flutes. Jeg tilsætter ofte gojibær som har den efekt at brødet holder dig frisk over længere tid, men det er også for smagen som er helt fantastisk.

Jeg finder også de kærner. frø og korn som jeg elsker og kommer i. FIF

Hvis du bruger quinoa som kaldes superfood pga. sit høje proteinindhold, sine mange fibre og sin sunde fedtsyre - Skal du være opmærksom på at den er langsom sugende - Det kan påvirke dejen så den bliver meget tør.

ET GODT RÅD lad dejen stå godt våd og hvile en halv time så quinoaen kan nå at duge væden. Mærk herefter om den har brug for mere mel.



GRUNDOPSKRIFT


Ingredienser til et stort brød


7.5 dl vand

20 g gær

Lidt salt

1 spsk yoghurt, kernemælk eller cremefraiche

1 dl kerner, frø, kerner korn, gulerødder eller bær

ca. 1,2 kg hvedemel alt efter behov og mel type

1 æg eller mælk til pensling


Fremgangsmåde

Kom lunken vand i en skål sammen med gær, salt og dit syrnet produkt.

Tilsæt de kerner/andet du har valgt “ kan også helt undlades”

Herefter tilsættes mel lidt ad gangen til dejen er mættet.

Lad dejen hvile 30 minutter et lunt sted.

Dejen smøres med æg eller mælk.

Bages ved 175 g i ca . 30 minutter.


FIF

Brug gerne stegetermometer “ skal være 90 gr i midten” så er du sikker på at brødet er helt færdig inden i.

29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest