Grunddej på godt brød

Denne grund dej kan bruges til alverdens brød, boller og flutes. Jeg tilsætter ofte gojibær som har den efekt at brødet holder dig frisk over længere tid, men det er også for smagen som er helt fantastisk.
Jeg finder også de kærner. frø og korn som jeg elsker og kommer i. FIF
Hvis du bruger quinoa som kaldes superfood pga. sit høje proteinindhold, sine mange fibre og sin sunde fedtsyre - Skal du være opmærksom på at den er langsom sugende - Det kan påvirke dejen så den bliver meget tør.
ET GODT RÅD lad dejen stå godt våd og hvile en halv time så quinoaen kan nå at duge væden. Mærk herefter om den har brug for mere mel.
GRUNDOPSKRIFT
Ingredienser til et stort brød
7.5 dl vand
20 g gær
Lidt salt
1 spsk yoghurt, kernemælk eller cremefraiche
1 dl kerner, frø, kerner korn, gulerødder eller bær
ca. 1,2 kg hvedemel alt efter behov og mel type
1 æg eller mælk til pensling
Fremgangsmåde
Kom lunken vand i en skål sammen med gær, salt og dit syrnet produkt.
Tilsæt de kerner/andet du har valgt “ kan også helt undlades”
Herefter tilsættes mel lidt ad gangen til dejen er mættet.
Lad dejen hvile 30 minutter et lunt sted.
Dejen smøres med æg eller mælk.
Bages ved 175 g i ca . 30 minutter.
FIF
Brug gerne stegetermometer “ skal være 90 gr i midten” så er du sikker på at brødet er helt færdig inden i.