Guldagerbrød


Ingredienser til et brød


8 dl tempereret vand 1 tsk salt

1 spsk honning eller sirup 25 g gær 200 g groft durum mel 750 g sigtet spelt mel 800 g Hvedemel til dejen er lind

1 æg


Fremgangsmåde


Kom 8 dl lunken vand i en skål Udblød herefter gæren heri sammen med honning og salt Tilsæt 200 g groft durum mel "gem dog lidt til pynt på toppen" Æltes nu godt sammen, med speltmel og hvedemelet til dejen slipper skålen Lad den hvile i 30 minutter et lunt sted

Ælt dejen med lidt mel på bordet og form til et brød

Lad brødet stå i 20 minutter på en ovnplade

Tænd ovnen på 180 grader

Smør dejen med hele æg som er pisket og lidt majsmel. Bages på 180 grader i ca 40 minutter alt efter størrelse

Har du et stege termometer skal det vise 90 grader i midten af brødet

0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest