Guldagerbrød

Ingredienser til et brød
8 dl tempereret vand 1 tsk salt
1 spsk honning eller sirup 25 g gær 200 g groft durum mel 750 g sigtet spelt mel 800 g Hvedemel til dejen er lind
1 æg
Fremgangsmåde
Kom 8 dl lunken vand i en skål Udblød herefter gæren heri sammen med honning og salt Tilsæt 200 g groft durum mel "gem dog lidt til pynt på toppen" Æltes nu godt sammen, med speltmel og hvedemelet til dejen slipper skålen Lad den hvile i 30 minutter et lunt sted
Ælt dejen med lidt mel på bordet og form til et brød
Lad brødet stå i 20 minutter på en ovnplade
Tænd ovnen på 180 grader
Smør dejen med hele æg som er pisket og lidt majsmel. Bages på 180 grader i ca 40 minutter alt efter størrelse
Har du et stege termometer skal det vise 90 grader i midten af brødet