top of page

Hindbær koldskål med rabarbersirup




Ingredienser til 4 kuverter


Sirup:

100 g rabarber

2 spsk sukker

1 dl vand


Koldskål:

200 g hindbær

6 æggeblommer "pasteuriserede"

1 l kærnemælk

1/2 l tykmælk

1 citron

1 vaniljestang " kan også bruge vaniljesukker"

2 spsk sukker


Rabarber skylles og skæres i skiver.

Kommes i en gryde med 1 dl vand og 2 spsk sukker.

Koges ind til halv størrelse.

Pisk æggeblommer sammen med 2 spsk sukker og vaniljekorn fra 1 vaniljestang, til det er luftigt.

Blend sirup og hindbær sammen og tilsæt det til æggemassen under omrøring.

Tilsæt saft af en citron, kærnemælk lidt hen af vejen.

Vend til sidst tykmælk i og stil det på køl.


Dejlig koldskål som bringer lykke hjemme hos os

Vil du lave dine egne kammerjunker så kommer der en hurtig opskrift her du kan bruge


Kammerjunker 60 stk.


Ingredienser

100 g hvedemel

35 g koldt smør

35 g sukker

1 tesk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

2 spsk mælk

1 æg

1/4 citron


Fremgangsmåde

Kom mel i en skål og smuld smørret i melet.

Tilsæt sukker, vanilje og bagepulver.

Saml nu hurtigt dejen med mælk, lidt citronsaft og æg.

Tril dejen ud i en pølse på ca. 2 cm tykkelse, kom film på sæt dejen i køleskab, ca. 1 time.

Skær pølsen i skiver, ca. 1 cm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir med afstand,

da de udvider sig under bagningen.

Bages i en varmovn ved 190 C (varmluft) i 12-15 minutter.

De skal være gyldne og sprøde.

206 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page