Jordbær koldskål
KAN DU LI’ JORDBÆR KOLDSKÅL?
Jeg blev simpelthen nødt at lave jordbærkoldskål i går. Solen skinnede hele dagen i Jyllinge og jeg blev virkelig tanket Max op med energi...
Skøn pinse mandag med sol og varme. Dem vil vi alle gerne have nogle flere af ikk?
Denne jordbærkoldskål er nem og lækker.
Det er hjemmelavet kammerjunker nemlig også, der for får den hurtige model.
Så skulle du komme i sommerhumør en af dagene, så prøv denne opskrift og fortæl mig hvad du syntes om den?
Ingredienser til 2 l koldskål
6 æggeblommer
75 g sukker
1/2 citron
1/2 vaniljestang
1l kærnemælk
1/2 l tykmælk
200 g jordbær
fremgangsmåde
Pisk æg, sukker, citron og vanilje til en cremet konsistens. Tilsæt kærnemælk og tykmælk.
Skyl alle jordbær men blend de 75 % af dem og gem resten til pynt.
Vend jordbær i æggemassen og sæt det på køl.
Kammerjunker
ingredienser til 25 stk.
100 g mel
25 g rugmel
1 tesk bagepulver
2 tesk vaniljesukker
50 g sukker
1 æg
50 g smør
Fremgangsmåde
Kom hele molevitten i en skål.
Saml dejen med hænderne og rul den som en pølse.
Skær dejen i skiver og kom dem på en bageplade.
Kom dem i en varm ovn ved 180 gr. i 20 minutter.
Afkøles på køkkenbordet til de skal spises.