top of page

Jordbær koldskål



KAN DU LI’ JORDBÆR KOLDSKÅL?

Jeg blev simpelthen nødt at lave jordbærkoldskål i går. Solen skinnede hele dagen i Jyllinge og jeg blev virkelig tanket Max op med energi...

Skøn pinse mandag med sol og varme. Dem vil vi alle gerne have nogle flere af ikk?

Denne jordbærkoldskål er nem og lækker.

Det er hjemmelavet kammerjunker nemlig også, der for får den hurtige model.

Så skulle du komme i sommerhumør en af dagene, så prøv denne opskrift og fortæl mig hvad du syntes om den?


Ingredienser til 2 l koldskål


6 æggeblommer

75 g sukker

1/2 citron

1/2 vaniljestang

1l kærnemælk

1/2 l tykmælk

200 g jordbær


fremgangsmåde


Pisk æg, sukker, citron og vanilje til en cremet konsistens. Tilsæt kærnemælk og tykmælk.

Skyl alle jordbær men blend de 75 % af dem og gem resten til pynt.

Vend jordbær i æggemassen og sæt det på køl.


Kammerjunker


ingredienser til 25 stk.

100 g mel

25 g rugmel

1 tesk bagepulver

2 tesk vaniljesukker

50 g sukker

1 æg

50 g smør


Fremgangsmåde


Kom hele molevitten i en skål.

Saml dejen med hænderne og rul den som en pølse.

Skær dejen i skiver og kom dem på en bageplade.

Kom dem i en varm ovn ved 180 gr. i 20 minutter.

Afkøles på køkkenbordet til de skal spises.







22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page