top of page

Kartoffelsalat med ribs fra haven


DET ER NU DU SKAL PLUKKE DE SKØNNE RIBS🦋

Jeg elsker bare bærtiden og især de skønne ribs.

Når de som nu, er modne og plukkeklar, lærte min mor mig hvordan de kan gemmes, og bruges hele året.

De friske bær kommes på frost med lidt rørsukker, som rystes sammen med bærrene. Herefter er de lette at tage ud og bruge på forskellige retter.

De er især gode som topping på grillkødet, lam. spareribs eller en god steg.

De kan også bruges på salater eller kartoffelsalat, som vist her. De giver en god balance mellem det søde og det sure. Ingredienser til 4 kuverter


500 gram nye kartofler

1/2 l Cheasy cremefraiche 5%

1 bundt forårsløg

1 rødløg

1 håndfuld persille

1 fed hvidløg

1 spsk rørsukker

1/2 citron

Salt og peber

Pynt:

Rosenblade, ribs, rødløg og forårsløg


Fremgangsmåde


Kog kartoflerne møre.

Rør fraichen i en skål med sukker, saft af en halv citron, hvidløg, salt og peber.

Tilsæt forårsløg i fine skiver.

Tilsæt rød løg i fine tern.

Gem lidt af begge dele til pynt.

De lune kartofler skæres i skiver og kommes i dressingen.

Pynt salaten og sæt den på køl, indtil i skal spise.






13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nem, hurtig salat, som er lige til at sætte på julebordet Til 4 kuverter 1/2 spidskål 30 g ærteskud 1 sød kartoffel 200 g grønne vindruer Snit spidskål og vend det med ærteskud Kartoffel skrælles og d

IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!