Kofta i kryddersauce

Ingredienser til 2 kuverter
Kofta: 400 g hakket oksekød 1/2 løg i tern 1/2 rød chili uden kerner 1 tsk salt 5 g spidskommen 1 tsk masala krydderi 5 g frisk koriander
Sauce: 1/2 løg i tern 1 hvidløg 1 dåse tomater 1/2 dl fløde 1 tsk salt, chili, gurkemeje, paprika og ingefær 2 dl kalvefond
Fremgangsmåde
Kødet røres sammen med et løg i tern, rød chili, spidskommen, masala krydderi og friske koriander, som er hakket
Formes nu til kødboller "samme størrelse som til boller i karry" Lad dem hvile i køleskabet mens du laver saucen Til saucen, sauteres løg i tern i en gryde med hvidløg, chili, gurkemeje, paprika og ingefær Tilsæt tomater som er blendet og kalvefonden Læg nu kødbollerne i saucen og lad retten små simre under låg i 20-25 minutter. Tilsæt fløden lige inden i skal spise
Serveres med ris og frisk koriander
Kofta er i familie af kødboller og stammer fra det mellemøstlige, Balkans område
Minder også meget om kødboller fra de indiske subkontinent, sydkaukasiske køkken