Nytårslaks 2022

En super forret til nytårsbordet
Ingredienser til 4 kuverter
300 g laks
1 spsk røget salt
2 dl. Syltet rødbeder i tern
1/2 dl bedelage
1 tesk god grov sennep
2,5 spsk mango sirup
4 skiver gule rå beder
4 skiver rødebeder
1 tesk rørsukker
Frisk basilikum
Fremgangsmåde
Kom rygesalten på laksen og sæt den i køleskabet til dagen efter.
Skær den i 4 stykker og bag den i en varm ovn på 100 gr. ca. 20 minutter alt efter størrelse.
Skær de rå Beder i skiver og vend dem i lidt af mango sirup
Bag dem sammen med laksen og lad den stå i ovnen 15 minutter mere.
Skær de syltede beder i fine tern.
Pisk bedelagen i en gryde sammen med resten af mangosirup, sennep og sukker .
varmes op og koges ind til en sirup.
Sæt ovnen på 225 gr.
Giv nu laksen et pif lige inden anretning så den bliver gylden. Kom nu både de bagte og syltet beder på laksen sammen med siruplagen
og pynt med basilikum.