Os som elsker tapas

Tapas er noget de fleste elsker...
Jeg lærte for første gang om tapas som 18 årig, da jeg besøgte min Spanske ven Martin Garcia Jimenez og hans familie i Spanske Reus, Tarragona.
Tapas var deres hverdag hvor naboer, venner og familie var samlet under siestaen, til dette vidunderlige frokostbord. Det er noget som har sat sine spor og noget jeg aldrig glemmer.
🌸 Fif til et godt Tapas-fad🌸
Jeg har valgt 4 slags oste:
Manchego som er fremstillet af fåremælk lagret 60 dage. og kommer fra Castilla-La Mancha-regionen i Spanien.
Emmentaler som er en fast ost, og nem at dyppe i romescoen. Den kommer fra Schweiz.
Pecorino sardo er en af de mere kendte pecorino-oste og kommer fra Sardinien.
Gauda med chili smager også lækkert, det er en Hollandsk ost.

De syltede perleløg er hjemmelavet, men kan sagtens købes færdig og tilsættes rødbedesaft og rødløg.
Som lille lækker snack har jeg bagt dadler med bacon.
De rulles med en 1/2 Skive bacon og bages ved 180 G i 15 minutter.
Den røde pølse er Chorizo, en spansk pølse, der er lavet af grisekød med en stærk krydret smag.
Jeg har brugt den orange cantaloup melon og viklet den skønne Serrano “el jamon serrano“ om.
Serano er Spansk svineskinke af typisk lokale lyse landsvin over hele Spanien
Kyllingen i de små både er med Romesco “se nederst”
Der er pyntet med kirsebær, asparges
Spansk romesco lækker dip til brødet. Romesco stammer fra Tarragona den Spanske by jeg besøgte som ung.
3 røde peberfrugter “Bages ved 200 C i 15 minutter sammen med”
2 spsk sesamolie
50 g soltørrede tomater
100 g mandler
1 fed hvidløg
1/4 rød chili
2 spsk farin
1/2 citron
Blendes og smages til med
1 håndfuld parmesan ( revet
Lidt salt og peber.
Fortæl mig hvad du syntes om den🌸
Seneste blogindlæg
Se alleNem, hurtig salat, som er lige til at sætte på julebordet Til 4 kuverter 1/2 spidskål 30 g ærteskud 1 sød kartoffel 200 g grønne vindruer Snit spidskål og vend det med ærteskud Kartoffel skrælles og d