Rødbede gravad laks

Ingredienser til 2 kuverter
Skal trække i køleskab i minimum 2 dage
150 g rå laks 1 spsk brun farin 1 tsk salt 1 rødbede fint revet 1 spsk peberrod fint revet 1 tsk groft pebermiks
4 asparges
1 gulerod
Fremgangsmåde
Laksen kommes i et fad med kant så lagen ikke løber fra
Laksen drysses med salt, stå og trækker i 30 minutter
Farin smørres på og stilles på køl i 2 timer
Riv peberrod og rødbede på et rivejern, kom det på laksen
Det er vigtigt det dækker hele laksen Stilles nu på køl mellem 2-4 dage alt efter hvor rød du ønsker laksen Når laksen er klar, skæres den i tynde skiver og rulles med blancheret asparges og gulerødder eller bare salat. "En blanchering er at dyppe din grøntsag kort tid i kogende vand"
Tips
Laver du flere tapasretter kan denne laks godt passe til 4 kuverter