Sønderjyske beder


Ingredienser til 1 sylteglas 0,8 l

1 kg rødbeder 1/2 liter eddike 2 dl sukker 1 tsk. flydende atamon Ca. 20 enebær 1 stort løg Der kan også tilsættes kommen, så bliver de også specielle i smagen


Fremgangsmåde

Kog de vaskede rødbeder i letsaltet vand. 1 spsk. salt pr. 1 liter vand.

Koges i ca. 40 minutter alt efter størrelse. Hæld det kogende vand fra og giv rødbederne et koldt chok fra hanen, derved sprænges cellerne og rødbederne bliver lettere at pille. Flå skinnet af og læg dem i lag i et sylteglas. Bring lagen i kog og hæld den over bederne.

Luk glassene til med det samme og lad dem afkøle.


3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest