Stegte grønne tomater




Stegte grønne tomater er nok den film, jeg husker bedst og som virkelig rørte mig, da den hittede i 90erne og blev nomineret til en Oscar for bedste manuskript.

Filmen handler om Evelyn Couch (Kathy Bates) der har en midtvejs krise, føler sig overset og fylder sig med kage og junkfood. Hendes manden Ed (Gailard Sartain) orker kun lige sin lænestol foran fjernsynet, hvor han tilbringer timer med sport og hun føler sig svigtet.

Da parret en dag besøger en ældre slægtning på et plejehjem, kommer Evelyn ved en tilfældighed i kontakt med en anden plejehjemsbeboer ”Ninni”. Hun begynder at fortælle en historie som fører os helt tilbage til 1920’ernes og 30’ernes Alabama. En skøn fortælling om stærke venskaber, sammenhold hvor vi føres vi ind i konflikter om tro, overlevelse, ku klux klan og raceproblematik i 1930’ernes USA.

Den handler om en lille cafe med stegte grønne tomater.

Filmen er stærk, spændende og fuld af virkelige overraskende stærke scener, så du bliver revet med fra starten.

Det er bestemt en film, som stadig holder i dag… Få en lille forsmag her https://filmogtro.dk/anmeldelse/stegte-groenne-tomater/


Hver gang jeg støder på grønne tomater, flyder mine tanker straks tilbage til filmen og de intense billeder.

Lidt om de rigtige grønne tomater:

De indeholder faktisk giftstoffet alfa-tomatin, de er dog ikke specielt skadelige at spise, da niveauet af alfa-tomatin er forholdsvis lavt og uden påvirkning. Det anbefales dog ikke at spise tomaterne i store mængder, da de kan give mavekneb.

De umodne tomater kan sagtens spises efter en god tilberedning der fremmer deres syrlige smag, netop fordi de ikke fik tid til modning.

De kan sagtens anbefales som tomatchutney eller tomatsalsa, klassiske syltede grønne tomater eller den amerikanske måde, som stegte grønne tomater der i øvrigt er min favorit.



Stegte grønne tomater:

Ingredienser til 2 personer


2 dl polenta med "majsmel"

2 spsk rasp "gerne den japanske panko"

2 grønne tomater

Dyppelse:

2 æg

2 dl kærnemælk piskes sammen

2 tesk tabasco

1 tesk paprika

1 tesk oregano

Lidt salt og peber

1,5 dl vegetabilsk olie "til stegning"

Pynt med persille og ketchup med BQ smag


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 90 g, så de færdige stegte tomater kan ligge og lune.

Skær de grønne tomater i tykke skiver.

Slå æg ud i en skål, pisk kærnemælk, tabasco, paprika, oregano, salt og peber sammen.

Hæld olien "en halv cm" i en pande, varm op så det syder let.

Dyp tomatskiverne i kærnemælksblandingen, og ryst forsigtigt den overskydende væde af.

Vend nu tomatskiverne i polentablanding til de er godt dækket på begge sider.

Steg tomatskiverne i den syende olie.

Du kan holde tomater varme i ovnen indtil de skal spises.

Drys med lidt persille og BQ ketchup, som kan købes i supermarkederne


Jeg siger det bare... det smager godt:-) Hvad syntes du?

30 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram