top of page

Tør du spise de blomster du har i din have?


Jeg elsker at lave mad med nye smage, især urter og blomster hitter virkeligt hos mig☺️ Jeg finder det spændende at arbejde med, og er nok lidt alternativ på det punkt.


Jeg kan blive helt høj af de fine blomster og urter. de er så smukke, med de fineste og også meget forskellige smage som blomsterne nu har.


BRUGER DU BLOMSTER I MADLAVNINGEN? Og hvordan bruger du dem?


Her i videoen kan du se nogle ganske almindelige haveblomster og urter som kan bruges i madlavning. Det er blomster fra vores lille have i Jyllinge 🌼🌸


Rød kløver denne type kløver er desværre ikke den som hjælper ved overgangsalderen Denne urt er i kløverfamilien, en spiselig urt som også bruges som bunddække i haven.

Rødkløver smager som røde spire med lidt græsagtig eftersmag, blomsten smager sødt Af honning. De er skønne i salater, dressinger og i syltelage.


Stedmor er helt klart min favorit og den elsker jeg bare, at bruge i salater, desserter, ostefade, på tapas...Og hvor jer ellers kan stoppe den hen.

.Blomsterne kan også kandiseres og derved gemmes til senere brug. Brug pisket hvide og sukker, dyp blomsterne og lad dem tørrer🌸


Purløg i blomst Den korte tid purløg er i blomst er virkelig at nyde.

kan bruges over alt hvor du ønsker lidt pynt og smag.


Lavendel er virkelig flot, men meget kraftig, Jeg bruger den kun som pynt, da jeg faktisk syntes den smager af for meget parfume. Som pynt er den smuk og enestående.


Timianblomster Er smukke og anvendelige i mange retter, marinader og som fyld i lammestegen. jeg bruger meget timianblomst som pynt på ostefadet eller i Humus.


Forglemmigej er en forårsblomst som forskønner kagen eller desserten Mega meget.

Kan med din søde, lidt honning agtig smag, combi blomsterssmag skabe opmærksom


Vilde jordbærblomster

Blomster i starten af juni og får de små vilde bær i juli og august.

I vores have gror de vildt i skovbunden.

Jeg bruger blomsterne som pynt og bærerne til kryddersnaps, syltning, Is, kager, tærter og deserter. Har du mange er bærrene fantastisk til fremstilling af saft🍓43 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle
IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page