Teboller


Ingredienser til 25 boller

1 l vand

1 spsk salt 1 the brev "frugt smag" 2 dl grov majsmel 25 g gær 1 tsk honning Ca 200 g sigtemel Ca 200 g fin durum Ca 1000 g hvedemel 1 æg


Fremgangsmåde

Kog en liter vand op og lad et tebrev efter eget valg, trække i vandet til der rammer stuetemperatur Udblød herefter gæren heri sammen med honning og salt Tilsæt 2 dl Groft majsmel "gem dog lidt til pynt på toppen" samt 200 g sigtemel Æltes nu godt sammen med den fine durum og hvedemelet til dejen slipper skålen Lad den hvile i 30 minutter et lunt sted

Ælt dejen med lidt mel på bordet og form til boller på en ovnplade

Lad boller ned stå i 15 minutter og tænd ovnen på 180 grader

Smør dejen med hele æg som er pisket og majsmel. Bages på 180 grader i ca 20 minutter alt efter størrelse

Har du et stege termometer skal det vise 90 grader

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest