top of page

Glaskål, den glemte grøntsagGår du også uden om de grøntsager du ikke kender? Vi bliver hver dag bombet med gode tiltag for klimaet , og det er godt for klimaet og godt for os...

Når der er fokus på det grønne, dukker der tit nogle af de glemte grøntsager op igen såsom kålrabi og glaskål... og vi elsker det.

Kender du denne skønne grøntsag? Kunne du tænke dig at smage den?


Glaskålen vokser ikke under jorden modsat kålrabien, som den ellers ofte forveksles med. Den vokser nemlig i det fri og ligner en knude på en grøn stængel, derfor bliver den også kaldet knudekål. Sæson er typisk fra september og frem til januar-februar måned.

Glaskålen er utrolig flot i sin klare lysegrønne farve og sin lyse glasagtig nuance inden i. Den findes også i både lilla og sort. Dens sprøde knasende konsistens kan rives som et æble og tilfører friskhed til råkosten. Skrallen kan spises først på sæsonen. Som meget få grøntsager beholder den sin farve, under ovnstegning uden at den falmer... Se billede neden under.

Der er næsten ingen kalorier i glaskål, da 80 procent af indholdet er vand. Den oser af A- og C-vitaminer samt kalium som er godt for hud, immunforsvar og knogler


Retter jeg bruger glaskål...

Bagt i ovnen med svampe, rodfrugt, feta og linser" som vist på billedet"

Tzatziki, frisk råkost, gryderetter, grove fritter, eller tynd skiver i salater eller Sauteret i fløde som tilbehør eller Wok.

Der er mange måder at bruge den på, Hår du prøvet denne skønne grøntsag? Vil du dele dine forslag med os?


En kærlig hilsen til dig

Fra Christina

37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
IMG_2806.JPG.jpg

Hej, tak fordi du kiggede forbi!

Jeg står bag madbloggen Christinas Krydderier og firmaet Foodaway.dk
Bloggen her er et foodforum hvor vi kan dele en hel bunke opskrifter og ideer med hinanden.

Tak for indsendelsen!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page