Veganske safler

Ingredienser til 10 safler
1 dåse kikærter
50 g champignon
50 g kogt knoldselleri
1/2 løg
Lidt væde fra sellerivand
2 spsk sesam olie
Salt og peber
Topping:
1 tesk olie
1/2 æble
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 lille stykke ingefær
1/4 chili
1 spsk sukker
Salt og peber
Fremgangsmåde
Rens knoldselleri og skær dem i tern, koges i en gryde hvor vandet lige dækker i 10 minutter
Rens champignon og kom den i en skål sammen med kikærter og løg i tern
Tilsæt de kogte selleri og 1 spsk sesamolie
Blend det hele sammen, tilsæt eventuelt lidt af sellerivandet hvis du syntes den er lidt for tør
Smag til med salt og peber
Saflerne steges på en pande med lidt olie 2-3 minutter på hver side
Serveres med topping
Et halvt æble i både, kommes i en gryde med lidt olie sammen med løg i skiver, peberfrugt i lange strimler, ingefær, chili, sukker, salt og peber
Er færdigt når det er blødt og chutney agtigt